VELKOMMEN TIL STUTTERI GÆRSHØJ

Historien bag STUTTERI GÆRSHØJ:

Stutteri Gærshøj er startet i 1977, da vi købte vores første heste, som skulle benyttes til ridebrug. Det var en ponyhoppe på 122 cm, en hoppe med føl og en vallak. De to hopper blev senere til vores første avlshopper. Det var en hel tilfældighed, at en Welsh Mountain hoppe (Abercrychan Chamois) og en hoppe uden papirer (Tøsen), som senere blev kåret i Dansk Sportspony avl, skulle blive vores stamhopper. Da vallakken døde og vores datter gik fra pony til hest var der nu en chance for at udvide hoppebestanden med Dansk Varmblodshopper.

Vi har i avlen med Dansk Varmblod benyttet hopperne:
Tøsen, Scarlett, Elona og El Grande Gærshøj.

 I avlen med Welsh Mountain benytter vi hopperne:
 Gærshøj Flora, Gærshøj Florence , Gærshøj Flaminco, Gulla 
og har benyttet Abercrychan Chamois, Gærshøj Chika, Aslaug,  Gærshøj Fleur, Gærshøj Chaleur og Gærshøj Chapella, Serock Flavia, og Gærshøj Chirkeline

Af egne Welsh Mountain hingste benytter vi:
 Mahnegad Golden Prince og Frisia's Top Gold
samt har benyttet Bubbly Butterscotch, Gærshøj Chablis Pip, Gærshøj Chareaun.

Stutteriet er startet på en ejendom i Skellebjerg ved Dianalund og er efter nogen flytninger nu på adressen:


Gulagervej 6, Gulager, 4173 Fjenneslev.Hestene benyttedes i konkurrencer til dressur, ridebanespringning, distanceridning, ringridning, jagter og military samt til hyggeligt samvær i kørsel.

Welsh Mountain ponyerne er blevet benyttet til ridekonkurrencer til dressur, springning og ringridning og benyttes nu til konkurrencer i kørsel med et, to og firspand.

 

I 2005 blev vore aktiviteter udvidet med hesterådgivning af hestepsykolog Lena Vabø